РИБОЛОВ

BLRS

САЙТЪТ Е РЕАЛИЗИРАН С ПОДКРЕПАТА НА БЪЛГАРСКИ ЛОВНО-РИБАРСКИ СЪЮЗ
WWW.BLRS.EU | НОВИНАРСКИ ПОРТАЛ ПОСВЕТЕН НА ЛОВЪТ И РИБОЛОВЪТ


Язовир Кърджали

Целият язовир е в заливи и чупки. На повечето места от пътя, който минава покрай язовира, се отваря чудесна панорама - истински хубава гледка представлява водоема от височина, особено през лятото.

За да стигнете до местата по брега с кола ще ви трябва или високо проходим автомобил, защото пътищата са черни и стръмни, или ще трябва да се задоволите с хубавия път, който слиза до садките на язовира и да ловите в близост до тях. Има много пътеки, които слизат до приказни места, но са стръмни и трябва да сте мобилни с възможно най-малко багаж. От друга страна рибата се лови именно на тези места.

На язовир Кърджали може да се практикува всякакъв вид риболов, разнообразието в това отношение е голямо. Има изобилие на най-различни видове риби и това прави риболова изключително емоционален.

язовир кърджали риболов

Силен риболов на плувка

Особено за любителите на плувкарския риболов - тук те могат да се наситят на риба. Стръмните брегове на малките заливчета дават възможност за риболов в близост до брега с директен телескоп или щека. Когато пък настъпят горещите летни дни, рибата се дърпа навътре и се лови идеално на дистанция с мач и дълбочини до към десетина метра.

Това е един от малкото язовири в страната, на които може да ловите скобари. Тази риба изобилства в язовира, а е типично речна. Явно има условие за развитие и се чувства комфортно.

язовир кърджали риболов

Хищници от лодка

Що се отнася до хищниците, то те също присъстват. Говори се, че в язовира има огромни сомове и това със сигурност е така, но колко големи това никой не може да каже.

Улавяни са не един или два трофейни сома, така че риби си има. За любителите на риболова на кльонк съвсем спокойно можем да кажем, че мястото е напълно подходящо за тази цел. Риболовът от лодка тук е като една безкрайна приказка, особено през делнични дни, когато няма много хора.

От скоро в язовир Кърджали бяха пуснати бели риби и се чувства как тези хищници все повече и повече се развъждат.

язовир кърджали риболов


Язовир Кърджали  - Информационен сайт
Този сайт е неофициален информационен сайт, направен със цел развитие на обекта и туризма в района.
Сайтът не е свързан с местните власти и община.

 Изработка и поддръжка ФиУеб ЕООД